Nallukka® 

Nallukka -tarinat 1-5

Nallukka®
Nallukka on kotimainen lasten kuvakirjasarja.
Sarjassa on ilmestynyt 6 tarinaa, Ensimmäinen, Toinen, Kolmas, Neljäs, Viides ja Seitsemäs, joka on joulutarina.
Tarinat 1-5 on kuvittanut Terhi Mäkinen, joulutarinan Tiina Liivola.

Luettavissa myös e-kirjoina, kustantaja Kvaliti.
Kuuntele myös hauskat äänikirjaversiot.

Nallukan tarinat ovat totta joka sana. Kaikki sattumukset ovat tapahtuneet omassa tai "naapurin" perheessä. Kertoja on Siirin pehmolelu Nallukka. Hän näkee tapahtumat nalleperspektiivistä. Se ei ole aikuisen perspektiivi, mutta ei lapsenkaan. 

Ensimmäisessä tarinassa Siiri sairastuu ja edessä on käynti lääkärillä. Nallukka on matkassa mukana, lohtuna ja tukena. Jotain odottamatonta tapahtuu ja illalla Nallukka toteaa olevansa ypöyksin pimeässä sairaalassa. 

Toisessa tarinassa risteillään. Vesikammoiselle pehmonallelle määränpää osoittautui aluksi lievähköksi järkytykseksi. Lisäksi pallomeren tyrskyt pistävät Nallukan pinteeseen. 

Kolmannessa tarinassa Nallukka ja Siiri kokevat jännittävän taikashown. Hullunkurisinta on, että Nallukka tempautuu esitykseen niin kiihkeästi, että nalleparalta lähtee melkein jalat alta. 

Viidennessä Nallukka ja Siiri ovat äidin veljen vaimon sisaren vaarin työkaverin kesämökillä. Seuraan liittyy pieni kissa, joka kyyhöttää pelästyneenä pusikossa. Miksi kissa on metsässä yksin? Voiko olla totta, että söpöläinen oli jätetty metsään tarkoituksella? Sanomattakin on selvää, että kaveria ei jätetä. Nallukka löytää keinon auttaa eläinparkaa. Kissa saa uuden kodin ja perheen.

Nallukan Neljännessä tarinassa lähdetään ostoksille. Juhlapyhän tungoksessa paineet kasvavat sekä äidillä että Siirillä. Kaiken kukkuraksi hyllystä tarttuu värikäs karamelli Siirin käteen ja aiheuttaa kaamean selkkauksen kassalla. Kuka selviää voittajana tahtojen taistelussa?